Ultima modificare: 20 June 2024.
 

alegeri

 

Agricultura

Conditiile geografice si climaterice deosebit de favorabile ale zonei au determinat locuitorii sa practice o serie de activitati predominant agricole, cum ar fi: cultivarea plantelor si cresterea animalelor.


CATEGORIA SUPRAFATA
HA
Arabil 4996
Pasune 1191
Vii 205
Luciu de apa 25
Fanete 26
Suprafata totala 6443

1.2. Productia vegetala

Comuna Rosiesti fiind situata intr-o zona de campie si deal, predominant vom intalni graul si porumbul, pe langa acestea regasim si floarea soarelui, sfecla de zahar si ovazul.

1.3. Pomicultura, viticultura, legumicultura

Se cultiva indeosebi pentru nevoi proprii in gospodariile oamenilor. Pomii fructiferi aflandu-se razlet in gospodariile populatiei.


CULTURA SUPRAFETE CULTIVATE ANUL 2007
(HA)
VITICULTURA 205


1.4. Zootehnia

O contributie importanta la dezvoltarea zootehniei in comuna Rosiesti o are suprafata de pasune existenta, 1191 ha. Zoothenia se practica doar in gospodarii neexistand inca o unitate specializata.

Pentru a se ajunge la un standard european de dezvoltare, la nivelul comunei Rosiesti se doreste infiintarea unor complexe agrozootehnice, puncte de colectare si prelucrare a produselor animaliere.

Contact

 

Adresa: sat Rosiesti, com. Rosiesti, jud. Vaslui

Telefon: 0235/436610

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Despre comuna Rosiesti

Localizare

Comuna Rosiesti este situata in partea de centru spre est a judetului Vaslui.
Resedinta comunei, satul Rosiesti, se afla la 38 km de municipiul Vaslui. Satele componente ale comunei sunt: Rosiesti, Valea Lui Darie, Idrici, Idrici de Jos, Gara Rosesti, Rediu si Codreni.

Citeste mai departe...

Scroll to top